Iklan yang paling rendah nilainya

on 05 September 2010

Inilah iklan yang paling rendah nilainya dalam sejarah iklan di TV3.Dimana letaknya nilai Agama Islam yang begitu tinggi di mata TV3?JAKIM sepatutnya memantau pengeluaran iklan jenis begini.Janganlah kerana hendak mempromosi 1MALAYSIA kita menyama tarafkan agama Islam dengan agama lain.Tidak terfikirkah mereka generasi anak-anak kecil akan keliru.


Harap dapat dihentikan iklan itu dan TV3 PATUT MEMOHON MAAF KEPADA UMAT ISLAM kerana iklan yang begitu rendah nilainya ini.Sayang kedatangan Syawal disambut dengan iklan yang tak bernilai ini.TOLONG JANGAN KELIRUKAN LAGI GENERASI KAMI DENGAN BENDA-BENDA YANG PELIK.


P/S TV3 DAH TARIK BALIK IKLAN YANG TAK ADE NILAI INI.SYABAS KEPADA MEREKA YANG MEMBANTAH PENYIARAN IKLAN INI.Ikan panjangkan umur lelaki

ikan Pictures, Images and Photos

Menurut seorang pakar kesihatan dari Universiti Sains Shiga,Jepun Prof.Madya Yasuyuki Makamura,lelaki yangkerap memakan ikan berpeluang hidup lebih lama biarpun di hantui kebimbangan di serang raksa dan toksin lain yang mungkin terdapat daalm ikan.


Katanya,berdasarkan kajian yang telah dilakukan selama 19 tahun di Tokyo,lelaki lebih terhindar risiko serangan jantung atau lumpuh sehingga 30 peratus sekiranya makan ikan sekurang-kurangnya sekali setiap dua hari.


Wanita Sempurna Mudah Tertekan


Kaum wanita yang pertama kali bergelar ibu dan ingin menjadi perfectionist (individu yang amat mementingkan kesempurnaan) sebernarnya berisiko tinggi mengalami tekanan yang melampau.

Penemuan oleh pakar psikologi Universiti York, Kanada, Gordon Flett itu berdasarkan hasil kajian beliau melibatkan 100 orang wanita di Toronto.

Beliau mengukur tahap kesempurnaan (100 wanita tersebut) dan gejala tekanan yang dihadapi.Katanya lagi, perasaan perfectionist itu terhasil kerana 100 wanita itu beraggapan invidividu disekeliling mereka mahu mereka menjadi wanita dan ibu yang cukup sempurna.
Katanya lagi,perasaan perfectionist itu terhasil kerana 100 wanita itu beranggapan individu di sekeliling mereka mahu mereka menjadi wanita dan ibu yang cukup sempurna.


Bercinta boleh kelihatan muda dan mencantikkan kuku

love Pictures, Images and Photos

Menurut seorang ahli seksologi,Dr.Bramer ketika seseorang itu menjalinkan hubungan intim(bercinta) dengan seseorang tubuh mereka akan meningkatkan pengeluaran kologen yang mengusir tanda-tanda penuaan.


Selain itu bercinta juga boleh mencantikkan kuku serta mengatasi masalah kulit yang disebabkan tekanan.


Mak nyah terdesak,guna laman sosial cari pelanggan

Terdesak untuk mendapatkan duit menjelang Aidilfitri golongan maknyah atau pondan terpaksa menggunakan laman sembang atau sosial untuk mendapatkan pelanggan pada bulan puasa ini berbanding menunggu pelanggan di lorong-lorong.
Tindakan ini terpaksa dilakukan kerana khuatir di cekup oleh anggota penguatkuasa yang meningkatkan operasi pada bulan mulia ini.Maknyah ini mengatakan aktiviti mereka pada bulan mulia ini tersorok dan dilakukan secara senyap kerana menghormati bulan Ramadan.-harian metroTengok You Tube tanpa sambungan internet ?

Inilah salah satu cara untuk mereka yang 'addict' dengan You Tube menontonnya di mana-mana.Dengan cara gerenti tak tersekat-sekat.Confirm boleh tengok tanpa gangguan.Tak percaya inilah caranya.....


1.Cari sticker You Tube
2.Tampalkan di TV anda dan kemudian pasang video di dvd player....
ok..faham.Gerenti tiada gangguan

p/s maaf cuma untuk berlawak saje.....Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved