Bukti Islam Itu Indah

on 01 September 2010

Islam itu indah .Penuh dengan hukum samada halal atau haram.Agama yang begitu mudah dan amat menyenangkan penganutnya.Sampai kepada menyembelih haiwan pun ada hukum hakammnya.Bukan terus di bunuh begitu sahaja.Walaupun yang hendak disembelih itu haiwan tetapi dia masih punya hak.Cuba kita perhatikan bila hariraya korban waktu lembu hendak disembelih.Begitu indahnya Islam.Makanan yang halal dimakan akan jadi haram jika tidak disembelih dengan sempurna.


Cuba lihat video bagaimana seekor lembu dicampak kedalam mesin pengisar untuk di buat daging burger.



Rambut diinsurans RM3.14 juta

Troy Polamalu bintang bolasepak Amerika telah di beri polisi insurans bernilai AS$1 JUTA (RM3.14juta) untuk rambutnya oleh jenama syampu anti kelemumur Head & Shoulders.Pihak pengurusan syampu memberitahu telah mengambil polisi tersebut untuk menjaga keselamatan rambut pemain pasukan Pittsburgh Steelers.Dia kini menjadai jurucakap untuk jenama selama 2 tahun.


Polamalu 29 tahun berketurunan Samoa menyatakan tidak pernah memotong rambutnya sejak tahun 2000 lagi.Pada tahun 2006 rambutnya pernah ditarik oleh seorang pemain ketika perlawanan bolasepak Amerika.(link)



Budak kena liwat belakang surau



Tangisan seorang budak lelaki berusia 10 tahun membongkar kejadian dia diliwat oleh seorang lelaki warganegara Bangladesh dibelakang surau di ladang kelapa sawit.Lelaki itu dikatakan datang kerumah kanak-kanak terbabit dan mengajak mangsa berjalan-jalan dan tanpa mengesyaki apa-apa ibunya membenarkan anaknya mengikuti lelaki tersebut dan kemudian anknya pulang dalam keadaan bergenang airmata.


Setelah didesak ibunya mangsa memberitahu dia telah diliwat oleh lelaki terbabit.Lelaki itu telah ditahan polis setelah ibu mangsa membuat laporan polis dan mengaku melakukan perbuatan terkutuk itu di belakng surau.-harian metro



Guna MyKad ibu untuk bekhalwat



Seorang gadis 19 tahun dicekup kerana berkhalwat di sebuah hotel pada malam sambutan Ambang Kemerdekaan .Dia menggunakan kad pengenalan ibunya bagi mendaftar masuk hotel berkenaaan.Dia hanya memakai blaus dan seluar ketat paras paha tanpa memaki coli dan seluar dalam.


Dalam pemeriksaan pihak penguatkuasa Jabatan Agama Islam Pulau Pinang menemui coli dan singlet diatas katil dan menemui kesan tompokan darah di bawah coli dan singlet itu.Gadis itu mengaku mengadakan hubungan seks dengan teman lelakinya buat petama kali.-harian metro



Pondan menyamar Tunku Mahkota Johor di tahan



Dua orang lelaki yang berusia 31 dan 33 tahun telah ditahan kerana kes penyamaran Tunku Mahkota Johor di laman sosial  Facebook. Salah seorang yang ditahan di Taman Sri Amar Johor Bahru ialah Miky yang dipercayai menjadi dalang utama di sebalik penyamaran ini.


Namun lebih memeranjatkan Miky ialah seorang pondan yang bekerja di sebuah syarikat insurans di Johor Bahru.Ketua Polis Johor enggan mengesahkan dakwaan tersebut dan meminta orang ramai tidak menghantar komen yang tidak berasas di dalam Facebook.-kosmo



Kerja mereka kalau tak jadi superhero



SUPERMAN 
Sudah pasti menjadi budak penghantar surat atau poslaju kerana sifat terbang-terbangnya. Syarikat pertama yang akan meng'offer'nya kerja ialah syarikat poslaju UPS. 


SPIDERMAN 
Pencuci tingkap bangunan separuh masa kerana kerja tetapnya ialah sebagai PEREKA LAMAN WEB atau WEB DESIGNER. Ini kerana tangannya boleh mengeluarkan 'web' atau jaring untuk dijadikan benang menjahit baju. 


BATMAN 
Membuka kilang baja tahi kelawar. Batman senang je dapat sumber taik kelawar kerana dia akan merasuah member-membernya(kelawar) dengan memberi darah cipanzi supaya kelawar tersebut mudah hadam dan berak dalam kuantiti yang banyak. 


CATWOMAN 
Pembantu pest-control(penghalang binatang-binatang jahat seperti tikus,lipas dll). Kecekapannya menangkap tikus sudah pasti membuatkan tikus-tikus lari dari tempat kediaman. Namun kelemahan si catwoman ni bila orang ada garu dagunya..mesti dia gatal cam kucing. 


DAREDEVIL 
Akan menjadi badut pasukan Manchester United dengan memakai kostum RED DEVIL kemudian berlari-lari sekeliling padang dengan riang kerana dia tetap jadi devil walaupun dia tak jadi superhero. 


HELLBOY 
Pendakwah bebas. Dia berdakwah kepada orang ramai supaya jauhkan diri dari neraka kerana sengsaranya dia hidup kat neraka. 


THE PUNISHER 
Hakim sepenuh masa di mahkamah tinggi Amerika. Ini kerana sifatnya yang suka menjatuhkan hukuman(punish). 


ROBOCOP 
Jadi tokey besi buruk kerana sudah pasti dia akan menjualkan besi-besi kat badan dia. 


ULTRAMAN 
Membuka kedai sup daging raksaksa seperti sup ekor, sup taring dan sup sirip rasaksa. Ini kerana selepas berlawan dengan rasaksa sudah pasti daging berselerakan. Namun khabarnya, kedai sup ultraman tiada pelanggan melainkan beberapa ekor biawak hutan tropika. 


WOLVERINE(X-MEN) 
Pencukur rambut profesional. Pisaunya yang banyak tu mampu mencukur seluruh badan kambing dalam masa 0.05 saat je mengatasi baju gaban. 


GABAN 
Menjadi penjaga keselamatan di tasik Raban(Perak)macam baywatch tu. Ini kerana naga gaban sudah tenggelam dalam tasik tu. Naga tasik cini tu khabarnya adik sedara naga gaban. 


RAMLI MS(AKADEMI FANTASIA) 
Eh..dia ni superhero ke...aiseee..silap orang laa..kekekekekkekek



Pertandingan nanyian haiwan

Watch out for me Pictures, Images and Photos


Pada suatu hari tu ada satu pertandingan nyanyian peringkat haiwan hutan.Pertandingan tu pun mula la...Burung nuri pun menyanyi.Merdu sungguh suara nuri tu.Binatang di hutan terpegun dengan kemerduan suaranya.
Kemudian musang pun menyanyi dengan gaya rocknya.Selepas itu diikuti pula oleh sang babi nie.... Sang babi pun nyanyi la.....tiba-tiba semua haiwan melarikan diri. Tahu kenapa? Kerana babi ni nyanyikan lagu dari Headwind "Kita serupa...."


Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved