Pemakan Daging Wanita Di China??

on 29 Julai 2010


 Sebuah desa terpencil di negara China, setiap tahun  mereka akan melakukan pesta pemotongan 'daging' secara besar-besaran.Kerana bagi mereka, 'daging' merupakan makanan mewah yang susah didapati. Sehingga mereka hanya boleh memakannya setiap tahun sekali saja dan hanya pada hari perayaan tersebut.Desa terpencil ini berada di negara China. Walau terpencil, namun setiap perantau yang ingin ke salah satu tempat lain di China,  mesti melalui desa tersebut. Jika ada perantau bersendirian yang melakukan perjalanan, mereka biasanya akan menumpang menginap di rumah penduduk desa itu.Jika mereka menemukan perantau wanita, mereka akan menangkap si wanita tersebut kemudian di ikat dan dilarang keluar rumah. Si wanita tersebut akan diberi makan dan tempat tinggal istimewa oleh penduduk desa. Apabila wanita tersebut masih 'dara', mereka tidak boleh mendekati lelaki lain kerana bagi mereka, bahagian SENSITIF wanita akan lebih wangi dibanding yang bukan 'dara'. Sehingga harus menjaga mereka supaya tidak didekati oleh laki-laki lain.Ketika menjelang perayaan, wanita tersebut akan dibunuh dan badan dia akan dijadikan DAGING PERSEMBAHAN oleh warga mereka. Wanita yang tadinya diculik oleh warga akan di cuci bersih terdahulu hingga dicabut seluruh bulu dibadannya.

Kemudian wanita itu di telanjang dan kaki tangannya diikat ketat dan dibawa ke tempat persembahan mereka, kemudian badannya dipotong-potong.

Desa tersebut memiliki peraturan, jika lelaki yang mahu berkahwin, mereka mesti berkahwin dengan wanita dari desa sendiri. Kerana perempuan dri luar hanya digunakan untuk dimakan saja.Haram bagi mereka yang berkahwin dengan wanita luar.

p/s masih wujudkah masyarakat begini????


Mengenali kelemahan lelaki


Tidak sedikit lelaki yang rebah di persada wanita.Lelaki sekuat Julius Ceaser boleh lemah apabila berhadapan dengan Cleopatra.Mark Anthony,ketua tentera yang menggantikan Julius Ceaser juga jatuh ketangan Cleopatra.Ramai sungguh pemimpin agung dunia kalah oleh pujuk rayu wanita.

Sekuat-kuat lelaki boleh ditipu oleh sebodoh-bodoh wanita.Begitu nisbah hebat dan kuatnya kuasa wanita dalam menundukkan lelaki.Sekuat manapun lelaki selalunya kalah oleh kata-kata lembut wanita.Seorang lelaki boleh menangis apabila ditinggalkan oleh seorang wanita,padahal dia terkenal perkasa.Di medan pertempuran ,dia boleh membunuh begitu ramai musuh,tetapi berhadapan dengan wanita,hatinya boleh tunduk dan bahasa yang digunakan turut lunak.

Demikian hebatnya wanita.Anda amat berkuasa dan perkasa.
Tolong gunakanlah kekuasaan anda untuk membantu membangunkan lelaki.Jangan gunakan kekuasaan anda itu untuk menjatuhkan lelaki.Lelaki pasti kalah oleh pujuk rayu,apatah lagi jika nafsunya sedang bergolak atau rasa kecintaannya sedang memuncak,dia sanggup lakukan apa sahaja untuk membuktikannya.

Kejayaan seseorang lelaki biasanya dikaitkan dengan seorang wanita di sisinya mungkin isteri,ibu,anak,kakak atau makciknya.Kemusnahan seseorang lelaki juga biasa dikaitkan dengan seorang wanita,mungkin pada kedudukan-kedudukan serupa.

Jika anda cantik danpandai memujuk rayu ,gunakanlah kecantikkan anda dan kelebihan yang di anugerahkan ALLAH itu untuk memperkasakan lelaki.Lelaki memang sudah sediakalanya perkasa tetapi dia boleh  menghalakan keperkasaannya itu untuk membina sejarah keagungannya dengan sokongan anda.Sebaliknya dia boleh mencipta sejarah kebodohannya dengan peranan yang anda mainkan.

Lelaki di kurniakan lebih akal tetapi kurang nafsu.Dia hanya ada satu nafsu dan sembilan akal tetapi nafsu yang satu itu selalu gagal dipelihara.Maka lelaki lebih mudah liar daripada wanitaNafsu lelaki lebih terarah kepada keghairahannya terhadap wanita.Mereka tidak peduli berapa banyak pakaian yang dia ada,tidak begitu kisah dengan perhiasan rumahnya kerana nafsunya tidak terarah kesitu tetapi bila sebut syahwat mereka akan teransang sebab yang satu itu sentiasa kearah ke sana.

Oleh itu wahai wanita kasihanilah makhluk lelaki.Mereka itu lemah dalam perkasa.Usah digoda mereka nanti dia terlupa anak isterinya,ibunya dikampung malah dirinya sendiri yang sudah bergelar lelaki tua.


Bau Ros boleh aktifkan sel otak?


Di Washington , USA , beberapa saintis German menulis dalam jurnal mereka bahawa telah menjalankan kajian tentang hubungan bau-bauan dengan otak manusia dan keputusan yang mereka dapati ialah kita boleh meningkatkan daya ingatan serta kecekapan minda kita dengan selalu menghidu bauan bunga ros.

Mereka menegaskan bauan yang wangi seperti bunga ros mengaktifkan sel-sel otak yang kurang aktif semasa kita tidur.Kajian dilakukan pada 74 sukarelawan.Sukarelawan ini tidur dalam bilik yang ada bauan ros ini dan apabila mereka bangun mereka akan menjalani ujian yang disediakan.

Ujian yang sama dijalankan tanpa ada bauan bunga ros.Keputusannya ialah dengan bantuan bunga ros mereka mendapat 97.2 markah berbanding 86 tanpa menghidu bau ros.


Ubi Gadung boleh besarkan payu dara?


Universiti Sultan Zainal Abidin akan menjalankan ujian terperinci keatas  ubi gadung yang didakwa mampu menjadi sumber ubat-ubatan termasuk membesarkan payu dara.Penyelidik dan kajian terhadap tanaman yang nama saintifiknya Dioscorea daemona turut mendapat perhatian kerajaan Negeri Terengganu.-kosmo


Perenang paling lama di Selat Inggeris

Jackie Corbell 56 tahun seorang wanita warga emas Britain muncul sebagai perenang paling lama berenang merentasi selat Inggeris selaepas dia berenang dari Dover.
Suaminya David 59 memantaunya dari sebuah bot dan dia berenang selama 28 jam 44 minit kerana keadaan air pasang sekaligus mengatasi rekod di buat Henry Sullivan pada 1923 iaitu 26 jam 50 minit.Dia dilaporkan mengikut laluan sejauh 103 kilometer berbandingl jarak biasa yang digunakan kebanyakkan perenang iaitu 33 kilometer kerana arus pasang laut menolaknya agak jauh dari pantai.(link)

 

Bunuh ,kerat mayat bapa

Seorang pelajar undang-undang di tuduh membunuh bapanya yang didakwa terlalu mengawalnya dan menanam mayat orang tua berkenaan di taman belakang kediaman mereka.Mark Alexander 22 tahun  mengerat mayat bapanya yang berusia 70 tahun sebelum membakar dan kemudian menanamnya dibwah empat lapisan konkrit.


Dia cuba untuk menutup berita kematian bapanya lima bulan yamhg lalu dengan menghantar kad krismas kepada jiran tetangga dengan tandatangan bapanya dan dia juga menipu teman wanitanya serta orang sekelilingnya apabila ditanya tentang bapanya.
Kejadian ini terbongkar apabila jirannya yang curiga tentang kehilangan Samuel serta alasan yang di berikan oleh Mark.Jiran itu kemudian melaporkan kejadian itu kepada polis.(link)

 

30 samseng serang keluarga ,Bayi turut di belasah


Gara-gara salah faham penghuni sebuah rumah diserang sekumpulan 30  samseng bersenjatakan pedang samurai ,kayu dan besi.Lebih kejam lagi penyerang terbabit turut memukul seorang bayi perempuan yang berusia 45 hari dalam dakapan ibunya yang berusaha menyelamatkan diri.Mereka juga merosakkan harta benda.-harian metro


Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved