Pensil termahal di dunia

on 23 Julai 2010

Graf von Faber-Castell mempamerkan Pensil Termahal di dunia. Pensil Termahal di dunia dengan tutup Pensil terbuat dari Emas Putih dan tiga buah berlian berukuran 0.06 karat.Pensil edisi terhad ini hanya ada 99 buah di dunia.

"Pensil yang diberi nama `Perfect Pencil`ini dibuat dari Emas Putih bercampur Palladium,salah satu Besi Platinum " kata Director Faber-Castell untuk Asia Pasifik, Count Andreas von Faber-Castell.Count Andreas mengatakan, tutup pensil terbuat dari Emas Putih solid dan tiga buah berlian dengan kualiti terbaik tanda simbol Zaman Milenium ketiga.

"Berlian ini berukuran 0,05 sampai 0,06 karat dengan tingkat kejernihan luar biasa sehingga menjadikan Pensil ini Paling Eksklusif dan dijual dalam edisi terhad yang dibuat sebanyak 99 buah di seluruh dunia pada tahun 2001, namun sebahagian besar sudah habis terjual," kata Count Andreas

Kondom Aneh...Melekat Pada Perogol,Boleh Dicabut Dengan Pembedahan


Bagi mengurangkan kes rogol seorang wanita dari Afrika Sonette Ehlers telah mencipta kondom wanita anti rogol.Tujuan di cipta kondom ini adalah untuk mengatasi gejala rogol yang banyak terjadi di dunia terutama  di Afrika Selatan.Cara kondom ini bertindak ialah dengan menyepit kemaluan penyerang,melukai dan membuatnya tak berdaya.

Alat ini tidak seperti kondom lelaki,namun jika sekali pandang ia sama seperti kondom biasa.Ia di buat daripada getah dan di beri duri-duri logam mikroskopis yang menuju kedalam dan dipakai oleh seorang wanita didalan viginanya.

Apabila ia diserang dan cuba diperkosa ,kemaluan siperogol itu akan ditusuk duri-duri dan menyebabkan rasa sakit.Ini memberi peluang kepada mangsa untuk melarikan diri.
Kondom ini tetap melekat pada tubuh si perogol daan hanya dapat dicabut dengan pembedahan kecil,ini membuatkan siperogol terpaksa ke hospital atau kelinik dan mungkin akan ditangkap polis.Kondom ini juga boleh mencegah kehamilan dan penyakit berjangkit.


Potong Rambut Ala Kung Fu

Wang Xiaoyu dengan pengalaman selama 18 tahun berlatih seni beladiri sekarang menjadi tukang gunting rambut.Dia mempunyai kedai gunting rambut di Changsha,Hunan.
Dia menggabungkan seni beladiri dan seni memotong rambut untuk mencipta kelainan.Dia mengguntuing rambut pelanggannya dengan aksi akrobatik.Dia berdiri dengan menggunakan kepalanya sambil menggunting rambut.

Dakwa jumpa kaki katak dalam mi goreng


Seorang pelajar yang menjumpai sepasang kaki katak di dalam mi goreng yang di pesannya  ketika makan di sebuah restoran kopitiam Old Town White Coffee yang beroperasi di  Bandar Bukit Tinggi.Pelajar ini telah memfailkan saman keatas pemilik restoran ini yang didakwa cuai sehingga menyebabkan mi goreng yang di makannya mengandungi sepasang kaki katak -kosmo


Guna korset sebagai topeng untuk rompak Mc Donald

 Seorang perempuan yang menganggur mengaku telah berputus asa untuk mendapat wang ditangkap polis kerana merompak McDonald’s di Oklahoma, AS, dengan mengenakan topeng korset.

Pihak polis mengatakan, Sharon Lain 51 tahun dari Midwest City, mengaku dialah "perompak bertopeng korset " yang membawa pergi wang daripada laci cashier di restoran  itu . Sebuah video cctv telah merakam gambar perempuan itu dan menyiarkannya di stesyen tv tempatan.

Hasilnya polis telah pergi kerumah wanita itu dan hasil geledah mereka memperolehi korset yang berjenama spanx.Dia juga merupakan bekas pengurus McDonald yang telah di pecat.(link)

Pemuda Arab Dirantai Enam Tahun Kerana Di rasuk Jin Wanita


Seorang pemuda Arab 29 tahun yang di kenali sebagai Turki di rantai di tingkat bawah tanah apartmen selama lebih enam tahun kerana bapanya percaya dia di rasuk oleh jin perempuan yang jahat.Bapanya mengatakan tiada doktor dan ahli agama yang mampu memulihkan anaknya.Ketika pemyakinya datang dia akan meronta-ronta dan matanya bertukar menjadi putih serta suaranya berubah menjadi suara perempuan.

Sheikh yang cuba mengubat anaknya memberitahunya jin itu hanya kan keluar apabila Turki meninggal dunia.Dia juga menyuruh bapanya merantai kakinya dan membacakan ayat-ayat Al Quran kepadanya setiap hari.Sejak di rantai ,anaknya tidak lagi meronta-ronta dan menyerang orang lain.

Ibubapanya juga sudah bercerai dan bapanya juga pernah dirasuk ketika berusia 9 tahun.(link)

Isteri Pasang Dua (nikah tanpa cerai)


Seorang bekas tentera kecewa bila mendapati isterinya berkahwin dengan remaja yang berusia 17 tahun sedangkan dia tidak pernah menceraikan isterinya.Lebih mengaibkan lagi lelaki ini mendakwa ibu mertuanya bersekongkol  meyembunyikan pernikahan isterinya itu dan menjadi dalang terhadap perkahwinan yang di lakukan di negara jiran.Wanita dan pasanganya telah di tahan oleh pihak  Jabatan Agama Islam Kedah(JAIK)-harian metro.


Di Bogel Gagal Hafaz Surah

Gara-gara gagal menghafaz surah Al Quran,lima murid tahun tiga terpaksa menahan sakit selepas di cucuk dengan lidi penyapu pada dubur masing -masing.Seorang  lagi di jerut di leher dan seorang pelajar perempuan di arah berbogel dan di raba.Menurut mangsa mereka di perlakukan sedemikian rupa oleh seorang ustaz yang berusia 30 tahun.Ustaz ini telah ditahan polis setelah ibubapa mangsa membuat laporan polis.-harian metro.


Hormat Tikus (anggap suci)

Di India, tempatnya di Kota Deshnoke masyarakatnya mempercayai jika tikus merupakan perwujudan orang suci Hindu (sadhus), makanya ada kuil khusus untuk menghormati tikus namanya Karni Mata, seperti kalau kita mahu masuk kedalam Masjid, disana setiap pengunjung yang masuk kuil tidak boleh memakai alas kaki

Dikuil itu banyak sekali tikus dipelihara oleh warga setempat dan jumlahnya sekitar 20.000 ekor. Bahkan tikus-tikus itu diberi minum susu dan makan roti seperti manusia, parahnya lagi penduduk di sekitar situ percaya jika meminum susu bekas tikus bisa membawa berkah dalam hidupnya.
Perhatikan gambar , seorang ibu yang sedang memberi minum susu untuk tikus sementara anak anak kecil menontonnya. Padahal mungkin belum tentu anak cucunya juga diberi minum susu dan makan roti.
 
 

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved