Sepanyol kecundang

on 16 Jun 2010

Sepanyol pasukan pilihan kecundang kepada Switzerland 0-1 dalam World CUP 2010.Malang sungguh pasukan yang diwakili oleh ramai pemain bintang ini.Goal jarinagan minit52' oleh G.Fernandes membantu SwiTzerland menang.

ANJING TELAN 5 PATUNG KUCING

Seekor anjing nyaris mati kerana menelan 5 patung kucing kepunyaan keluarga tersebut dan anak patung yang paling besar berukuran 5 cm.
Pembedahan itu dijalankan selepas ujian xray dilakukan.

Nintendo 3DS

Nintendo 3DS telah dilancarkan di pameran game terbesar di AS. Nintendo 3DS merupakan game berteknologi 3D pertama didunia.Game ini boleh digunakan tanpa memakai cermin mata khas .
Nintendo 3DS ini juga boleh digunakan untuk menonton video 3D .Ia juga dilengkapi dengan kamera untuk membolehkan gambar di ambil dalam format 3D.

Rahsia Urutan Bayi

Rahsia urutan Bayi : 
 • Meningkatkan jisim tulang sehingga 15 peratus
 • Merangsang pertambahan berat bayi
 • Menggalakkan kemahiran motor seperti merangkak dan berjalan
 • Membantu perkembangan emosi khususnya dalam perkembangan keselamatan,keyakinan dan jati diri
 • Membantu paten tidur yang lebih baik dan panjang
 • Membantu mengurangkan kolik dan masalah pencernaan
sumber : majalah pa & ma

Nasihat Untuk Anak Soleh Dan Solehah 2

~BIASAKANLAH MEMBERI SEDEKAH
DAN MEMBANTU ORANG MISKIN,
KERANA BUKANKAH BALASAN
SESUATU KABAIKAN ADALAH
KEBAIKAN JUGA~

4428 lelaki Taiwan di Dera Isteri

4428 lelaki Taiwan telah meminta bantuan selepas mendakwa mereka telah dera oleh isteri,menurut agensi berita tempatan.Lelaki terbabit telah membuat panggilan khas yang telah diwujudkan oleh Kementerian Dalam Negeri selepas didakwa didera isteri mereka, Satu daripada lelaki di dera kerana wanita berpendapatan lebih tinggi daripada suami.

Ucapkanlah Yang INDAH

Rambut sama hitam hati lain -lain,walupun dalam keluarga.Kita menyangka apa yang kita katakan itu gurauan tapi belum tentu orang lain akan mengganggap itu gurauan walupun kita 
adik beradik.Akibatnya ada orang yang akan berkecil hati dan bermasam muka serta ada pula yang sampai tidak bertegur sapa..
Peribahasa mengatakan air yang di cincang tak akan putus itu tak bermakna kita boleh berkata apa saja kepada ahli keluarga.Ibu,bapa ,abang ,kakak atau apa saja pangkat kita dalam keluarga bukanlah lesen untuk berkata -kata apa sahaja tanpa memikirka hati dan perasaan keluarga kita.Fikirlah dulu sebelum kita mengeluarkan kata-kata agar tiada yang berkecil hati.Uapkanlah yang indah agar yang mendengar tersa di hormati dan di sayangi.

Petani marah rakam gambar bogel

Seorang petani di China memarahi sekumpulan pelajar seni yang sedang asyik merakamkan gambar seorang wanita bogel di tanah miliknya..Hu Wen yang berang dengan kelakuan mereka mengambil sebatang kayu lalu menghalau mereka.Pelajar-pelajar itu bertempiaran lari dan mengadukan hal itu kepada polis .Namun dia enggan meminta maaf.

Upah Cuma RM65 Sanggup Telan DADAH


Ada orang yang sanggup membuat apa saja demi wang.Dengan upah RM 65 @U$ 20 setiap kapsul seorang lelaki Iran sanggup menelannya walaupun nyawanya terancam.Dia telah di tahanoleh pihak polis di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) dan pihak polis terpaksa menunggu 3hari untuk Jmengeluarka kapsul dari perut suspek.Jumlah dadah yang di rampas dari lelaki itu RM 225000.Dalam pemeriksaanbadansuspek pada mulanya polis berjaya menjumpai 36 ketulan plastik ganja .Polis yang merasa curiga dengan lelaki telah membawa suspek untuk menjalani ujian X-ray dan kemudian menjumpai 64 kapsul syabu didalam perut mangsa.Perez Hilton Mungkin Dipenjara kerana Tunjuk Gambar Miley Cyrus Tanpa Seluar Dalam

Perez Hilton mungkin akan di penjara kerana tunjuk gambar Miley Cyrus tanpa seluar dalam semasa keluar melangkah dari keretanya.Gambar itu di ditunjukkan di twitternya.
Miley Cyrus baru berusia 17 tahun dan kemungkinan Perez juga boleh di sabitkan mengedar foto lucah kanak-kanak bawah umur.

Man Komando Mengamuk

Seorang bekas komando (35 tahun) yang di gelar 'Man Komando' mengamuk untuk membunuh ahli keluarga.Dia yang baru keluar penjara  atas jaminan abangnya kerana kes bunuh .Masalah keluarga kemungkinan punca dia mengamuk.
Dia mengamuk menggunakan parang dan pihak polis terpaksa menggunakan gas pemedih mata untuk menahan selepas rundingan selama lima jam gagal.Senjata yang di gunakannya itu itu di belinya dari kedai rakannya.Dia telah di bawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah Sik untuk siasatan lanjut.

Utamakan Keselamatan Anak

Dahulu tidak ramai  ibubapa yang risau tentang keselamatan anak.Kemana dia pergi dan apa dia buat,mereka tidak ambil pusing.Yang penting anak itu balik pada masa yang di tetapkan.Dan jika terlambat rotan panjang yang akan singgah di betis mereka sebagai pengajaran agar tidak berbuat kembali.
Namun pada hari ini ibu bapa  tidakboleh lagi  mengamalkan cara yang sama.Pergerakkan anak harus di pantau.Semua nya harus kita ketahui,Kemana dengan siapa dia keluar ,siapa kawannya?Ini kerana keadaan diluar sana sudah berbeza dan tidak lagi selamat seperti dulu.Kemalangan ,penculikkan dan berbagai masalah negatif yang timbul.Dengan keadaan persekitaran yang tidak menentu diluar sana pada zaman ini adalah lebih baik agar anak berada di rumah sahaja.

UMUR 12TAHUN TAPI KELIHATAN MACAM UMUR 96 TAHUN

Hayley Okines baru berusia 12 tahun tapi kerana penyakit dia kelihatan seperti orang yang berumur 96 tahun.Penyakit ini hanya berlaku satu daripada lapan juta orang.
Walaupun begitu dia tidak mengalah dan terus menghadapi hidup seperti biasa.
Ibunya sangat berbangga dengan ketabahan anaknya ini dan gembira melihat anaknya bermain bersama-sama kawannya.

Sifir berkaitan musibah

Setiap sesuatu yang berlaku adalah mengikut kehendak Allah,setiap kehendak Allah itu pasti akan berlaku,dan kehendak Allah itu berkait dengan himah yang mutlak,hikmah yang mutlak itu berhubung rapat dengan kebaikakan yang mutlak
 • Hikmah itu tidak terhitung dan infiniti

 • Tidak semua hikmah di sebalik sesuatu peristiwa itu dapt dicungkil oleh manusia kerana manusia lemah berbanding Alah SWT

 • Musibah ialah subset daripada ujian.Skop ujian lebih umum berbanding musibah kerana nikamat dan musibah termasuk dalam ujian.Oleh sebab itu,semua musibah adalah ujian dan bukan semua ujian itu musibah

 • Musibah bentuknya negatif dan tidak di sukai manusia

 • Tiada siapapun terlepas daripada musibah di dunia ini

 • Allah berfirman yang bermaksud : "Boleh jadi kamu membenci sesuatu,padahal perkara itu amat baik bagi kamu,dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu,padahal perkara itu amat buruk bagi mu,Allah mengetahui,sedangkan kamu tidak mengetahui.' (Surah Al Baqarah 2:216)

 • Musibah akan terasa ringan jika menimpa kelompok ramai contohnyapenyakit berjangkit.

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved