SPHYNX CATS

on 15 Jun 2010

Muka ,bentuk badannya seperti ET dan GREMLIN tetapi harganya 3000 paun seekor walaupun kelihatan hodoh dan amat menakutkan itulah SPHYNX CATS.Kucing yang ganjil dari baka yang jarang di jumpai ini berada di England beberapa tahun yang lalu. 
Kucing yang sesuai untuk orang yang berpenyakit asma kerana tidak berbulu.Kucing yang boleh hidup 9 hingga 15 tahun ini semakin popular disana.

Harriet the hen pecah rekod sendiri....

Seekor ayam yang baru -baru ini yang  mengeluarkan telur terbesar di dunia telah memecahkan rekodnya sendiri.
Ayam ini telah mengeluarkan telur besar buat kali kedua dan saiznya 9.1 diameter daripada telur yang di keluarkan beberapa hari yang lalu.
Tuan  ayam itu berkata telur itu berpotensi untuk  di iktiraf oleh Guinness Book of World Record.

'' I'm here to be head Bin Laden "

Pihak berkuasa Pakistan telah menahan seorang warganegara Amerika yang bersenjata belati ,pistol dan pedang sepanjang 40' dalam misi solonya untuk membunuh Osama Bin Laden.
Gary Faulkner 52 tahun juga telah membawa teropong malam bersamanya.Dia yang berasal dari California tertangkap di Lembah Brumboret dekat sempada Afghanistan.Dia memburu Osama kerana dia mengalami kerugian peribadi pada September 11.




Mengukur rasa 'kepanasan' Group G World Cup 2010

Group G dalam kempen World Cup 2010 adalah satu group yang dalam keadaan 'kepanasan'.Group yang di sertai oleh juara 5 kali piala dunia Brazil,pasukan misteri Korea Utara,antara kekuatan pasukan benua Afrika Ivory Coast dan pasukan yang ramai pemain berbakat Portugal.
Perlawanan Brazil- Portugal ,Brazil -Ivory Coast serta Portugal- Ivory Coast adalah antara perlawanan yang sangat dinantikan dalam World Cup 2010 ini .Kita akan di sajikan dengan perlawanan Portugal -Ivory Coast pada perlawanan pembukaan  kumpulan yang terhangat pada Word Cup 2010 pada malam ini.

Dari segi pencapaian Ivory Coast boleh mendabik dada kerana mereka merupakan juara Group E zon kelayakkan Benua Afrika.Manakala Portugal terpaksa bergelut dalam Play Off untuk melayakkan diri ke World Cup 2010 ini.
Bagi Portugal mereka mempunyai ramai pemain berbakat dan mampu untuk memecahkan kubu kekuatan pertahanan yang di terajui oleh pemain -pemain yang mempunyai  stamina yang tinggi.Tapi bolasepak bukanlah pemainan individu dan pasukan yang menang pastilah pasukan yang tinggi kerja samanya.


Ivory Coast : Barry; K Toure, Eboue, Boka, Tiene; Y Toure, Zokora; Gervinho, Romaric, Tiote; Drogba.

Portugal : Eduardo; Miguel, Carvalho, Alves, Duda; Meireles, Veloso; Simao, Deco, Ronaldo; Almeida.


Nasihat Untuk Anak-Anak Soleh Dan Solehah

~ ORANG YANG JAUH DARI
AL QURAN MUSTAHIL AKAN
MASUK SYURGA,
SEPERTI MUSTAHILNYA SEEKOR UNTA
MASUK KELUBANG JARUM ~

Cristiano Ronaldo pun tak gemar bunyi vuvuzela

Belum pernah di dalam sejarah bolasepak piala dunia (World Cup) satu alat tiupan di jadikan perbincangan yang hangat.Vuvuzela telah menjadi sensasi dan kontroversi.Ini semua kerana bunyinya yang amat bingit kalau di tiup apa tah lagi kalau beri-ribu orang yang meniup vuvuzela ini.

Bukan setakat orang awam,penyiar tv malahn pemain bola sepak seperti Cristiano Ronaldo pun tak berapa gemar bunyi  vuvuzela ini.Dia berkata bunyi bising daripada alatan vuvuzela amat membingitkan telinga.
Sampai ada yang menyarankan agar vuvuzela ini di haramkan,Inilah dia penangan vuvuzela yang menjadi sensasi pada World Cup 2010 ini selain sensasinya pasukan Asia seperti Korea Selatan dan Japan.

Wanita 66 tahun Lahirkan Anak Kembar Tiga Guna IVF

Bhateri Devi 66 tahun merupakan ibu tertua yang melahirkan anak kembar tiga melalui kaedah tabung uji (IVF).Devi yang berasal dari India ini melahirkan dua anak lelaki dan satu perempuan .Anaknya ini kini di berikan rawatan intensif setelah proses kelahiran yang merbahaya ini.
Bayi-bayi ini juga dilahirkan di bawah tahap normal iaitu 1.708kg,1.021kg dan 0.653kg .Suaminya Deva Singh sangat bahagia dengan  kelahiran bayi ini.

Anak yang dilahirkan di hospital waktu malam punya risiko tinggi untuk mati?

Anak yang di lahirkan di hospital pada waktu malam lebih berisiko untuk mati.Inilah kajian yang dibuat di Britain.Antara sebabnya ialah kekurangan doktor pakar dan terlatih yang bekerja pada waktu itu .Sebanyak 47%kematian berlaku di sesetengah hospital di antara pukul 6ptg hingga 8 am.
Kajian ini dilakukan berikutan kematian lebih 3000 bayi matisetiap tahun di Britain setiap waktu malam dan hujung minggu kerana pada waktu itu banyak tugas di serahkan kepada doktor pelatih.
Untuk keterangan lanjut sila klik sini


Amarah SI perokok

Akibat tidakberpuashati kerana diberikan kompaun sebab menghisap rokok di kawasan larangan tiga orang lelaki hilang pertimbangan menumbuk dan menendang seorang pegawai Jabatan Kesihatan  yang membuat operasi penguatkuasaan di Hospital Sultan Abdul Hamid Sungai Petani.
Kenapa nak di belasah pegawai tu yang salah kan kita kerana menghisap rokok ditempat larangan.Sekarang dah jadi kes polis.Siapa yang susah?

Bila Xbox 360 nak di JUAL di Malaysia?.


Xbox 360 Konsole permainan baru keluaran Microsoft.Harganya US$299.Bila agaknya akan di jual kat Malaysia ni?Konsole Xbox 360 ini merupakan konsole bebas tangan sepenuhnya.


Tragedi World Cup

Seorang lelaki terpaksa menerima tiga jahitan pada telinga kanannya selepas terkena serpihan tingkap yang di pecahkan anaknya . Ini semua gara-gara World cup 2010.Dia yang sedang duduk dengan anaknya yang berusia 17 tahun menyaksikan perlawana antara Serbia dengan Ghana.Akibat geram dengan perlawanan itu anakya telah menendang bola kalu mengenai tingkap menyebabkannya pecah.
Bapanya tidak menyedari serpihan kaca tingkap itu tercucuk di telinganya kerana terkejut dengan tindakan anaknya.Dia mulai menyedaruinya selepas telinga berdarah dan pedih kesakitan.Dia panik dan hampir pengsan.Dia telah menerima tiga jahitan.
Inilah penangan bola sepak World Cup 2010.

4O orang sudah hilang semasa World Cup

Polis Afrika Selatan telah mencatatkan kehilangan 40 orang budak setakat ini semasa berlansung World Cup 2010 ini.Kehilangan kanak-kanak amat di khuatiri apalagi gejala penculikkan kanak-kanak amat berleluasa di Arika Selatan.Ramai ibubapa risau para penculik akan mencari peluang semasa temasya ini berlansung.
36 orang kanak -kanak  sahaja sudah hilang semasa perlawanan pembukaan antara Mexico dengan Afrika Selatan.Kebanyakkan penculik adalah orang luar dan kemungkinan penculik menjual kanak-kanak diluar negara kata juru cakap polis Percy Morokane.
sumber : kompas.com

MAMPU HAFAZ 30 SURAH

Umur baru 3 tahun 8 bulan tapi sudah mampu hafaz 30 surah.Darwisya Adriana Rozali sudah juga boleh mengajar adiknya mengaji.Dia telah didedahkan dengan vcd ayst surah-surah sejak berumur 6 bulan.Kemampuannnya juga telah di uji oleh Akedemi Darul Huffaz dan diberikan sijil.
Ibu nya juga memberikannya makanan seperti kismis,kacang badam,madu, habbatus sauda,buah zaitundan air yang di bacakan surah Taha.

wanita tertua yang melahirkan bayi sudah meninggal dunia

Rajo Devi Lohan 73 Thn ibu tertua yang melahirkan bayi melalui kaedah IVF telah meninggal dunia hari ini .Aku ada membuat entri mengenai kesediannya untuk mati .

Japan MENANG

Japan menang keatas Cameron (1-0).Satu lagi pasukan Asia yang menang selepas pasukan Korea Selatan.Pencapaian yang boleh di banggakan,Seperti yang kita semua maklum Pasukan Cameroon mempunyai ramai bintang bolasepak seperti Samuel Eto.
Walaupun pasukan Cameroon yang menguasi bola terutama pada separuh masa kedua,Pasukan Jepun masih boleh mempertahankan dengan semangat samurainnya.World Cup 2010 menunjukkan peningkatan kepada pasukan Asia.
K Honda menjadi hero dalam perlawanan ini kerana jaringannya minit 39' memberikan kemenangan , penguasaan bola. Taniah JEPUN.

IBU Di Bunuh Depan 4orang Anak

Gail Russell 26 tahun telah dibunuh di depan anaknya semasa pertengkaran selepas majlis barbeque.Saksi mengatakan seramai lapan orang telah membunuh wanita itu dengan pedang di depan anaknya yang berusia di antara 10 hingga 3 tahun.

Mereka juga di katakan di dalam keadaam mabuk.Jiran wanita juga mendengar suara anak perempuan itu menjerit ibunya telah ditikam menggunakan pedang.Wanita telah dibawa ke hospital tetapi meniggal dunia kerana kecederaan yang teruk.

Pihak polis sedang mencari pembunuh itu.

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved