Home » , » Cara penyajian makanan yang sadis

Cara penyajian makanan yang sadisFENG GAN JI (China/Tibet)


Ertinya secara literal adalah "Ayam kering angin", jadi ayamnya dikeringkan dengan angin!. Bahannya pertama Ayam segar (pastinya) , pisau yang luar biasa tajam dan juga orang yang berhati kejam dan tiada belas kesian.


Cara penyajiannya:
 Ayam dibelah perutnya hidup-hidup, diambil isi perutnya, dan diganti dengan berbagai macam bumbu masakan. Setelah itu perutnya dijahit lagi, dan digantung  sampai kering!Kadang-kadang ayam masih hidup walaupun perut telah dibuang.


HUO JIANG LU (China)
Bahan makanan utamanya adalah keledai.Caranya  keldai di ambil dagingnya dalam keadaan masih hidup dan bahkan masih berteriak kesakitan.


Belum lagi cara penyajiannya: makanan yang disebut Huo Jia Lu (Keledai Hidup) ini disiapkan dengan cara, si keledai diikat kakinya, dan badannya ditidurkan, kemudian si 'chef' memotong-motong badan si keledai dan memotong dagingnya pada ketikat si keledai berteriak kesakitan.dan satu lagi masakan iaitu: Jiao Lu Rou (arti : Daging Keldai). cara penyajiannya hampir sama, tapi kali ini si keledai siat kulitnya dan akhirnya disiram dengan air panas mendidih... sampai masak.

6 ulasan:

 1. kejamnya... x hati perut ke diaorang ni??:(

  BalasPadam
 2. tak berperikemanusiaan lgsung...perangai mengalahkan binatang...

  BalasPadam
 3. Nie seksa binatang :(

  BalasPadam
 4. china mmg terkenal dgn kekejaman terhadap haiwan.. bodoh punya bangsa

  BalasPadam
 5. sebak hati aku mengenangkan seksanya binatang tersebut..ggrrr..kejam giler diorang ni!

  BalasPadam

Arkib Blog