Kerang rebus biasa...kucing rebus?

on 17 September 2010



Di Guangdong China ada makanan yang namanya kucing rebus, atau "water boiled live cat". Di restoran tersebut pelanggan boleh memilih jenis kucing yang akan disantap, ada yang kucing biasa (kucing liar) atau kucing highclass seperti kucing persia dan lain-lain.







Harganya pun bermacam untuk setiap bahagian tubuh kucing, misalnya

* Cat meat¥10 ($1.25)/lb
* Cat's brain ¥30 ($3.5)/lb
* Cat's intestine ¥50 ($6.4)/lb



Kucing  dipukul, lalu kucing tersebut akan di celur kedalam yang air mendidih hidup - hidup, kemudian kucing tersebut akan dibuang kulitnya agar dapat dimasak kembali. Tukang masaknya berkata "semakin hebat siksaan yang diterima si kucing, maka rasanya akan semakin nikmat !!" ( gila betul chefnya)


Ranking: 5

{ 8 komen... read them below or add one }

Azura Ani Salaim berkata...

apaaaaaaaaaaa!!!!!! kurang ajar chef tu cakap macam tu ya, kenapalah dia tak jadi kucing untuk rasa penderitaan kucing ni! *geram*


Jumaat, September 17, 2010
tengkorakemas berkata...

adoi..dah takde makanan lain ke nak makan dorang ni..


Jumaat, September 17, 2010
Papa Hero berkata...

SEBAB TU BALA MENIMPA NEGARA MEREKA TAK SUDAH2...SAYA COPY ENTRI NI KE FB KAKIMOTONG SAYA


Jumaat, September 17, 2010
chentamiera berkata...

Kejam nyer....isk3


Jumaat, September 17, 2010
yan1869 berkata...

MUSI BETOL NYE CHEF..MAMPOS TK NK.....


Jumaat, September 17, 2010
Tanpa Nama berkata...

dorang ni tak kesian ke kat kucing2 ni??? bodoh lah orang cina ni.. tak berperikemanusiaan...
btol tak sume orang???

sape setuju???


Selasa, Disember 07, 2010
deqdeq berkata...

banyak lagi benda boleh nak makan...rezeki melimpah ruah je...kenapa la nak makan kucing...tak ada hati perut...kucing haiwan comel....DeQdEq tak suka bila tgk citer mcm nih.....nih yang nak nangis bila tgk ni...huhuhuu


Sabtu, Disember 18, 2010
nur islami berkata...

china is sick....
semakin keterlaluan...


Isnin, April 16, 2012

Catat Ulasan

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved