Panahan Petir Luar Biasa

on 08 Julai 2010

petir Pictures, Images and Photos

Pada tahun 1899,panahan petir membunuh seoarang lelaki yang berdiri di belakang rumahnya di Tarato Itali.Tiga puluh tahun kemudian iaitu pada tahun 1929 anak lelaki si mati terkorban dengan cara yang sama tidak berapa jauh dari tempat ayahnya terbunuh.
Pada  8 Oktober 1949 pula ,Rolla Primarda,generasi ketiga keluarga itu,anak mangsa kedua menemui ajal dengan cara yang sama.Masyarakat setempat menuduh lelaki itu terkena sumpahan lalu menghantui beberapa generasi berikutnya.
Apa yang dialami keluarga itu  turut menimpa seorang pegawai tentera British,Mejar Summerlord.Pada awaktu hujan renyai tahu 1918,Summerlord sedang menunggang kuda dan merentasi sebuah padang di Flanders terdengar bunyi dentuman kuat.Dia tercampak beberapa meter dan kemudiannya mendapati kudanya terbunuh di sambar petir.
Walau bagaimanapun,dia hanya lumpuh dan ditamatkan perkhidmatan serta berpindah ke Vancourver,Kanada.Lima tahun kemudian,Sumerlord menghabiskan waktu petang dengan berehat di bawah sebatang pokok,sekali lagi petir hampit menyambarnya.Dia terselamat.Pada musim bunga tahun yang berikutnya semasa dia bersiar-siar di telah di panah petir di kawasan lapang taman itu dan kali ini dia maut di sambar petir.
Empat tahun kemudian semasa hujan lebat,kubur Summerlord juga telah di panah petir.Hingga kini,tiada siapa yang dapat menjelaskan kenapa petir sentisa mengejarnya kemana sahaja.
Ranking: 5

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved