Bahaya Seks Rambang

on 12 Jun 2010

Seks bebas adalah perkara yang sangat -sangat di larang oleh agama dan wajib dielakkan.Ia juga banyak memberi kemudaratan dari segi perubatan.Kesan atau gejala akibat seks rambang amat sukar di duga  terutama hubungan itu tak di rancang.
Hubungan ini mudah berlaku apabila lelaki dan wanita duduk berdua-duan kerana ada orang yang ketiga menghasut iaitu syaitan.Kebanyakkan mereka melakukan dengan orang yang mereka kenali dan biasanya mereka tidak terfikir bahawa pasangan mereka ada mengalami penyakit yang berjangkit.
Bagi lelaki yang mengalami kesakitan di anggota sulit dan ada pngeluara air mazi daripada saluran kencing semua ini berlaku setelah melakukan persetubuhan,anda berkemungkinan anda di jangkiti penyakit kelamin.
Jika anda tidak menggunakan kondom,kondom bocor,terlucut atau terkoyak  ada kemungkinan anda terkena jangkitan.Jika cecair kekuningan keluar dalam masa 24 jam selepas melakukan seks,kemungkinan anda terkena jangkitan Gonorhea.Bagaimanapin jika cecair keluar beberapa minggu kemudian dan ia keluar sedikit atau hanya kelihatan tanda di seluar dalam,kemungkinan anda di jangkiti kumanVirus Gonorhea.
Sekiranya menhidap jangkitan itu,ada kemungkinan ia merebak kebuah zakar,Jika ia merebak ke pundi prostat,keradangan prostat boleh berlaku.Andainya ia disebarkan kepada wanita lain,kemungkinana wanita itu boleh mandul.Lelaki itu juga boleh mandul kerana salur spermanya tersumbat.
Segeralah berjumpa doktor jika terkena jangkitan ini kerana masih lagi boleh berubat dan yang paling baik elakkan daripada melalukan maksiat.
Setiap yang di larang oleh Allah SWT pasti ada keburukkannya dan setiap yang di suruh oleh Allah pasti ada kebaikannya.

Ranking: 5

Arkib Blog

 
© borak kosong All Rights Reserved